{
MENU }


Especial doble aniversari: 20 de MRB y 400 de Victoria (pdf)
• Salve O Maria
• Francisco Guerrero i els tresors musicals de la Catedral de Sevilla
• El cel i la terra a l'Espanya del Segle d'Or
• Alonso Lobo, mestre de capella a Toledo
• Juan Esquivel de Barahona: Requiem (1613)
• Cristóbal de Morales: Luz de España en música
• Sonetos i Villancicos a cinc veus de Juan Vásquez{ Salve O Maria
}

Seguint la tradició espanyola del culte marià, Musica Reservata de Barcelona interpreta misses motets i antífones especialment dedicades a la Verge Maria. Aquest programa és compost de peces de Francisco Guerrero, Alonso Lôbo i Joan Pau Pujol.

menú
 

{ Francisco Guerrero i els tresors musicals de la Catedral de Sevilla }

Sevilla fou la gran capital de l'Espanya renaixentista i la seva Catedral, centre musical de primer ordre. Francisco de Guerrero va ser un dels compositors més grans de l’ Escola Sevillana. Musica Reservata de Barcelona proposa un recorregut per les obres d'aquest geni de la Catedral Sevillana.


menú{ El cel i la terra a l'Espanya del Segle d'Or }

Francisco Guerrero va editar al 1589 les "Villanescas Espirituales": peces vocals de tema religiós cantades en castellà. Musica Reservata de Barcelona interpreta un programa on les "Villanescas" s'alternen amb els motets més representatius del mateix autor. Dues formes diferents de composar es troben en un mateix concert per obtenir una imatge més completa d'aquest geni renaixentista.


menú

{ Alonso Lobo, mestre de capella a Toledo }

Alonso Lôbo (1555-1617), mestre de capella a Toledo, Osuna i successor del seu mestre Francisco Guerrero a la Catedral de Sevilla, fou el seu alumne més destacat. La bellesa de la música de Lobo el fan mereixedor de una atenció especial. Per aquesta raó, Musica Reservata de Barcelona interpreta un programa monogràfic en el que descobrim a tot un geni de la polifonia renaixentista.


menú
 
{ Juan Esquivel de Barahona : Requiem (1613) }

Mestre de capella de Ciudad Rodrigo, Oviedo i Calahorra, va escriure una música de qualitat excepcional, encara desconeguda pel públic. Música Reseservata de Barcelona rescata una de les seves obres més grans: Requiem, editat el 1613. Completen el programa una sel•lecció de motets del gran mestre castellà.


menú

{ Cristóbal de Morales : Luz de España en música }

Descrit amb les paraules de Juan Bermudo com: Luz de España en Musica, Morales va ser un dels més grans compositors del segle d’or junt amb Tomás Luís de Victoria i Francisco Guerrero. La missa Vulnerasti cor meum és el centre d’aquests progama que Musica Reservata de Barcelona acompanya amb una sel•lecció dels millors motets del gran mestre sevillà.


menú

{
Sonetos i Villancicos a cinc veus de Juan Vásquez }

Música Reseservata de Barcelona recupera una sèrie d’obres profanes del gran compositor extremeny Juan Vásquez: Sonetos y Villancicos a cinco editats a Sevilla el 1560. Poc interpretades, aquestes obres a mig camí entre la sobrietat contrapuntística Espanyola i la sensualitat Italiana són un autèntic delit musical i literari.


menú